BARTOMEU PASCUAL FUSTER

Departament d'Economia de l'Empresa

Universitat de les Illes Balears

Edifici Jovellanos, Despatx DB109

Cra Valldemossa KM 7

07122 Palma de Mallorca (Balears)

 

e-mail: tomeu.pascual@uib.es

Telèfon: 971 172652
Fax: 971 172389

 

Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de les Illes Balears. Actualment és Professor Titular d'Universitat de l'àrea de Economia Financera i Comptabilitat del Departament d'Economia de l'Empresa de la UIB.

Experiència docent a la UIB

Matemàtiques de les Operacions Financeres I (anàlisis d'operacions financeres), Matemàtiques de les Operacions Financeres II (anàlisis de préstecs i operacions financeres complexes), Direcció Financera II (Actius derivats), i Direcció Financera I (Teoria d'inversions) a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UIB.

 

 

 

Experiència docent en formació de directius

'Nova Economia en les activitats financeres' en els programes de formació de directius de La Caixa i de Sa Nostra. 'Mercats Financers II' en el programa de formació de directius de Sa Nostra.

 

 

Recerca

Les seves línies d'investigació són Mercats Financers Internacionals i Formació de Preus d'Actius Financers. Ha participat en els projectes (Finançats pel Ministerio de Ciencia y Tecnología, i pel Instituto Valenciano de Investigaciones Económicas) 'Estructura organizativa y gobierno de la empresa española', i 'La negociación simultánea en varios mercados financieros y su efecto en la formación de precios de los activos. Una aplicación al caso de los ADR's españoles negociados en la Bolsa de Nueva York'.

 

 

Publicacions

La seva recerca ha estat publicada en revistes nacionals i internacionals. Algunes de les publicacions mes recents son:

'Does the expansion of Spanish firms into South America affect the price relations between the US and the Spanish stock markets?' Journal of Asset Management, Vol 1 Nº 4 (Conjunt amb Gonzalo Lozano Arnica)

'The Effect of Multinational Firms's Activity on the Intraday Patterns of Stock Return Volatility: The Case of the Spanish Stock Exchange' Neural Network World, Vol 10 Nº 1-2

'La contribución de la Bolsa de Nueva York en el proceso de formación de precios de los principales ADRs españoles' Revista Española de Financiación y Contabilidad, aceptat pendent de publicació (Conjunt amb Francisco Climent, i Roberto Pascual).