RAFEL CRESPÍ CLADERA

Departament d'Economia de l'Empresa

Universitat de les Illes Balears

Edifici Jovellanos, Despatx DB105

Cra Valldemossa KM 7

07122 Palma de Mallorca (Balears)

 

e-mail: rafel.crespi@uib.es

Telèfon: 971 171323
Fax: 971 172389

 

Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Actualment és Catedràtic d'Universitat per l'àrea d'Organització d'Empreses en el Departament d'Economia de l'empresa en la Universitat de les Illes Balears, del qual és Subdirector. Ha estat visiting researcher a la Universitat de Tilburg (Holanda) i Oxford University (Anglaterra).

Experiència docent a la Universitat

Universitat de Les Illes Balears: Gestió de Recursos Humans. Organització i Gestió d'Empreses II, Organització i Administració d'Empreses. Economia de l'Empresa I.
Universitat Autònoma de Barcelona: Anàlisi Empresarial i Disseny Organitzatiu. Economia de l'Empresa. Tècniques de Gestió a l'Empresa.
Universitat Pompeu Fabra: Introducció a les Organitzacions Econòmiques. Finances Empresarials.

Experiència Docent en Formació de directius

Director del curs "Direcció i Gestió Bancària" per a directius de La Caixa, impartint matèries de Nova Economia, Anàlisi estratègica i Financera en la Selecció de Projectes. Formació en el programa de Gestió d'Entitats Financeres (Sa Nostra). Cursos per a Auditors de comptes Organitzats pel Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Experiència professional amb empreses

Anàlisi de viabilitat econòmica i financera projecte Maremagnum (Barcelona). Anàlisi de projectes hotelers (Guitart Hotels), Poble Espanyol de Barcelona, consultor de l'Institut d'Innovació Empresarial en projectes diversos (Majorica, ...)

Recerca

Les seva línia d'investigació principal es centra en Govern Corporatiu i economia de les organitzacions. També ha dirigit treballs de recerca sobre innovació en sector serveis.

Projectes de Recerca

És investigador principal del projecte competitiu de la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia "Estructura organizativa y gobierno de la empresa española" i també investigador principal del projecte "Estructura contractual y calidad de gestión medioambiental. Implicaciones para la competitividad de la industria hotelera balear" entre d'altres. És investigador associat del European Corproate Governance Insititute i ha format part, com a a expert, en les comissions d'Avalaució de Projectes d'investigació en l'àrea de socieconomia del Minsiterio de Ciencia y Tecnología..