ALEIX CALVERAS MARISTANY

Departament d'Economia de l'Empresa

Universitat de les Illes Balears

Edifici Jovellanos, Despatx DB106

Cra Valldemossa KM 7

07122 Palma de Mallorca (Balears)

 

e-mail: aleix.calveras@uib.es

Telèfon: 971 171324
Fax: 971 172389

 

Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials (Economia de l'Empresa). Màster en Anàlisi Econòmica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és professor Titular d'Universitat de l'àrea d'Organització d'Empreses del Departament d'Economia de l'Empresa de la UIB. Ha estat Vice-degà i Secretari de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UIB.

Experiència docent a la UIB

Direcció Estratègica i Política d'Empresa, Organització i Administració d'Empreses, Economia de l'Empresa I, a l'Escola d'Empresarials i la Facultat de Ciències Econòmiques de la UIB.

 

 

Experiència docent en formació de directius

'Gestió dels Recursos Humans' en els programes de formació de directius de La Caixa i de Sa Nostra.

 

Recerca

Les seves línies d'investigació són Economia de les Organitzacions, l'Estratègia Empresarial, i la Gestió dels Recursos Humans.
Projectes de recerca. Entre d'altres, ha participat en els projectes (finançats pel Ministerio de Educación y Cultura, i pel Ministerio de Ciencia y Tecnología, y pel Centre de Tecnologies Turístiques de les Illes Balears) "Estructura organizativa y gobierno de la empresa española", "El gobierno de la empresa. Implicaciones para la competitividad de la empresa española", "Estructura contractual y calidad de gestión medioambiental. Implicaciones para la competitividad de la industria hotelera balear".

 

 

Investigador visitant

A la Université des Sciences Socials a Toulouse (França); al Center for Studies in Finance and Economics (CSEF) de la Universitat de Salerno (Itàlia), dins el marc del projecte de la Unió Europea 'La organització industrial de la banca i dels mercats financers a Europa". També ha visitat la Universidad Nacional del Sur, Argentina, dins un programa de recerca al voltant de la problemàtica de finançament de les PIMES.

 

Publicacions

La seva recerca ha estat publicada en revistes nacionals i internacionals. Algunes de les publicacions més recents són:
"Incentives of international and local hotel chains to invest in environemental quality", publicada en Tourism Economics: the business and finance of tourism and recreation; Vol 9 No 3 September 2003.
"Las bajas temerarias en las subastas de obras públicas. Un análisis de la regulación española"; Hacienda Pública Española / Revista de Economía Pública, nº 162 (3/2002), (conjunt amb Juan José Ganuza y Esther Hauk).
"La economía experimental y el análisis de la gestión de los recursos humanos"; Cuadernos de Economía y Dirección de la Empresa nº12 (2002),(amb en Carles Solà).